Du er her: 
onsdag02sep2020

Koncert. »Genklang« for guitarsekstet og kor

onsdag02sep2020 kl. 19:30 - 20:30

Seks guitarister og kor opfører værket »Genklang« fra 2020 - en spændende og anderledes kirkekoncert.

Koncerten er et samarbejde mellem bandet Cirklen, Vokal Vest, Spillestedet Generator og Ringkøbing Kirke.

Billetter a 75 kr. købes i forsalg via www.spillestedet-generator.dk/arrangementer/cirklen. Billetter kan også købes ved indgangen til 100 kr. (unge under 25 år, der vil være sikker på en plads må købe billet).

Cirklen er særlig kendt for deres opstilling med seks guitarister i en ring af guitarforstærkere omkring publikum. I dette nye akustiske værk byder Cirklen, med deres rytmiske baggrund, ind i den klassiske musiktradition med et nutidigt værk for stålstrenge og klassisk kor.

Stykket er bestilt af Vestervig Kirke, hvor det uropføres til september 2020 med Midtvest Pigekor samtidig med en pladeudgivelse af musikken. Efterfølgende spiller stykket i Ringkøbing Kirke sammen med Kammerkoret Vokal Vest.

De seks guitarister og koret vil indtage kirkerummet på en særlig måde, hvor de bevæger sig i en koreografi omkring publikum. Man vil opleve dele af musikken sagte og helt tæt på akkompagneret af høje kald fra rummets fjerneste ende. Gennem sangernes og musikernes bevægelser vil der opstå en form for akustisk surround-sound-oplevelse, hvor man som publikum kan genopdage kirkerummets storslåede akustik. Alle retningslinjer i forhold til Corona bliver naturligvis overholdt, så publikum kan sikkert gå til koncerten.

Cirklen er kendt for sit samarbejde med krautrock-legenden Manuel Göttsching og opførelsen af hans Inventions For Electric Guitars i Szczecin Philharmonic, 2017. Gruppen spiller med Göttsching igen 12. september på Festival of Endless Gratitude i København.

Cirklens medlemmer medvirker i et utal af sammenhænge bl.a. Isildurs Bane, Bisse og WE GO.

Demofilm og lyd til stykket »Genklang« 2020: vimeo.com/370088930

Teaser til det akustiske stykke »Flydende Rum« fra 2017, som blev afslutningskoncerten for det daværende Dansehallerne på Carlsberg området i København: vimeo.com/370087874

Genklang er komponeret af Niels Bjerg, som bor i Velling, og Anders Holst.

Cirklen består af de seks guitarister:

Niels Bjerg www.wego.dk/niels 
Anders Holst www.andersholst.dk/
Samuel Hällkvist samuelhallkvist.com
Lars Bech Piilgaard cargocollective.com/larsbechpilgaard
Emil Palme www.emilpalme.com
Mika Forsling mikaforsling.com