Kunstudstilling i Ringkøbing Kirkehus

»Verden i fokus« - kunstudstilling v/ Peder Nors

Fernisering søndag den 7. juni efter gudstjenesten - ca. kl. 11.45.

Peder Nors arbejder med politiske og religiøse motiver. Han har gennem 40 år arbejdet som international skibskonsulent med opgaver over dele verden, specielt i forbindelse med udviklingsprojekter, og har i den forbindelse fået stort kendskab til mange religiøse og kulturelle samfund i verden.

Gennem malerier, oliekridttegninger, linoleumssnit, skulpturer og relieffer skildrer han på ironiserende måde mennesket i de kulturelle, religiøse og nationale konfliktfyldte spændinger, som altid har været en del af vores verden. Særligt har de seneste årtier, hvor tiltagende flygtningestrømme forårsaget af borgerkrige pga. religiøse uenigheder og miljøproblemer, skærpet problematikken.

Peder Nors henter inspiration fra de tyske ekspressionister, som f.eks. Otto Dix, Kaethe kollwitz, George Grosz og John Heartfield samt fra kunst i Afrika og Vietnam.

Udstillingen er åben frem til og med tirsdag d. 29. september:
tirsdag-torsdag kl. 9.00-13.00
fredag kl. 9.00-12.00
torsdag endvidere kl. 16.00-17.00
samt i forbindelse med arrangementer i huset.

Der er fri adgang.

Næste udstiller er Leo Andersen.

Arrangør af de skiftende udstillinger i Ringkøbing Kirkehus er Kunstudvalget, der fungerer under Ringkøbing Menighedsråd.