Kunstudstilling i Ringkøbing Kirkehus

Kunstudstilling ved kunstmaler Leo Andersen

På grund af covid19-situationen kan vi desværre ikke afholde en egentlig fernisering, men udstillingen kan ses søndag d. 4. oktober efter gudstjenesten og i øvrigt i kirkekontorets åbningstid.

Kunstmaler Leo Andersen er vestjyde med liv og sjæl.

Skønt ønsket om at blive erhvervsfisker og uddannet som bygningssnedker blev der alligevel en fuldtidskunstner ud af drengen og manden, der i dag har galleri i sit barndomshjem på Vellingvej.

I en ny kunstudstilling i Ringkøbing kirkehus folder Leo Andersen sin kunst ud og tager favntag med de helt store temaer, lys og mørke, og abstrakte motiver, hvor noget eksploderer eller springer ud.

Om et maleri kunne forestille to forelskede pingviner og et andet, om det ikke kunne være et skib med forrevne master og rigning  i havsnød i et stormpisket farvand, er svaret, at det er som beskueren får ud af det.

Men enkelte sammenhængende  billeder,  tre på stribe ”tro og håb og kærlighed”, de tre kristne hoveddyder, er ikke til at misforstå med deres kors, ankre og hjerter.  Alle er de i Leo Andersens billeder lige store, skønt Paulus afslutter et kapitel af 1. Korintherbrev, der er blevet kaldt Kærlighedens højsang, med at sige, at størst af dem er kærligheden. Store ord at få ned på et akryllærred.

Men også ”verdens ende” prøver Leo Andersen kræfter med. I disse to tydeligt forbundne malerier finder man et perspektiv og langt, langt borte nogle ganske små figurer, pæle eller olieboreplatforme, alt efter hvad beskueren lægger i dem. Måske står de helt derude ved verdens ende.

De udstillede værker er ikke prissatte.  Interesserede bedes henvende sig direkte til Leo Andersen, der også er vært på Galleri 63 på Vellingvej i Ringkøbing.

Udstillingen er åben frem til og med tirsdag d. 12. januar:
tirsdag-torsdag kl. 9.00-13.00
fredag kl. 9.00-12.00
torsdag endvidere kl. 16.00-17.00
samt i forbindelse med arrangementer i huset.

Der er fri adgang.

Arrangør af de skiftende udstillinger i Ringkøbing Kirkehus er Kunstudvalget, der fungerer under Ringkøbing Menighedsråd.